Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от SPEEDY-SD Покажи съобщение
    С 20 литра изминах смесено 350 км - 5.7
    аз съм с jtd 115-5.5 на 100 извън града

Comment

• С 56-7 литра минах 1011км, 99% извънградско, като средната ми скорост беше около 85-90км/ч...
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• От както се затопли вече 5-то засичане пълно-празно. Със сегашния сетъп на колата както е описан в подписа разхода ми само градско е 12/100 газ+бензин (9.6/100 газ + 2.4/200 бензин).

За разлика от преди само с ремап 13.5/100 бензин срещу 15/100 газ.
        Last edited by oem; d.m.y г., 14:43.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• http://alfa-romeo.testdrive.bg/model/156-932.html

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            От както се затопли вече 5-то засичане пълно-празно. Със сегашния сетъп на колата както е описан в подписа разхода ми само градско е 12/100 газ+бензин (9.6/100 газ + 2.4/200 бензин).

За разлика от преди само с ремап 13.5/100 бензин срещу 15/100 газ.
            Ако разхода ти е в Горна Оряховица не е добре. Виж ми подписа - същия двигател, без подобрения и в Пловдив.
            Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

• Ами явно нещо при мен не е добре работата

Първо: Сега като гледам нали не си си повярвал, че градско твоя разход е 9.5? Като гледам как ти го е сметнало половината ти километри са извън града и магистрално.

Второ: много ми е интересна логиката ти за това че тук трябва явно да гори много по-малко от колкото в Пловдив. Би ли обяснил? Може би трябва да ми гори 7/100?

Трето: моя мотор няма нищо общо с твоя стоков спреляк и за да ускори както го прави сега използва около 12% повече въздух и гориво от твоя. Въпреки това харчи колкото стоков мотор.

Четвърто: на пропан-бутан разхода винаги е по-висок. Представи си ако карам само на бензин ще съм минимум литър на долу. Разход който ти няма как да имаш тук.

Сега да ти бесня защо в Горна разхода е по-висок от Пловдив. Тук за където и да тръгнеш повече от 5 км. не можеш да изминеш. Нали се сещаш, че за да загрее мотора трябва да обиколиш града. Другото което е, че Пловдив има дълги, прави улици и ако маршрута ти е по тях си все едно извън града.

Сметни си разхода само където си карал в града и да видим какво ще излезе Няма ТС който да е в час и да харчи по-малко от 11/100 бензин в градски условия!
              Last edited by oem; d.m.y г., 09:56.

Comment

• Както и да карам, по криви по прави улици, под 11 не пада.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                  Ако разхода ти е в Горна Оряховица не е добре. Виж ми подписа - същия двигател, без подобрения и в Пловдив.
                  Хм, странна раута ... А по каталог за твоя двигател дават 11,+ / 100 км градско ... Блазе ти ... Аз съм закован на 12,5 Конете ми са жадни

Comment

Няма ТС който да е в час и да харчи по-малко от 11/100 бензин в градски условия!
                    Не се заричай
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Ами явно нещо при мен не е добре работата

Първо: Сега като гледам нали не си си повярвал, че градско твоя разход е 9.5? Като гледам как ти го е сметнало половината ти километри са извън града и магистрално.

Второ: много ми е интересна логиката ти за това че тук трябва явно да гори много по-малко от колкото в Пловдив. Би ли обяснил? Може би трябва да ми гори 7/100?

Трето: моя мотор няма нищо общо с твоя стоков спреляк и за да ускори както го прави сега използва около 12% повече въздух и гориво от твоя. Въпреки това харчи колкото стоков мотор.

Четвърто: на пропан-бутан разхода винаги е по-висок. Представи си ако карам само на бензин ще съм минимум литър на долу. Разход който ти няма как да имаш тук.

Сега да ти бесня защо в Горна разхода е по-висок от Пловдив. Тук за където и да тръгнеш повече от 5 км. не можеш да изминеш. Нали се сещаш, че за да загрее мотора трябва да обиколиш града. Другото което е, че Пловдив има дълги, прави улици и ако маршрута ти е по тях си все едно извън града.

Сметни си разхода само където си карал в града и да видим какво ще излезе Няма ТС който да е в час и да харчи по-малко от 11/100 бензин в градски условия!
                      Сигурен ли си? След слагане на газовата, първо пълнене на бутилката с 10л за проби и минаване на преглег точно 98км САМО градско с минаване по режимите за настройка.
                      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

• Значи колата ти е мъртва.

Comment

• Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                          Сигурен ли си? След слагане на газовата, първо пълнене на бутилката с 10л за проби и минаване на преглег точно 98км САМО градско с минаване по режимите за настройка.
                          Колега ти се изказа направо :Д аз където съм 1.6 с 10литра минавам 60-70км ти 98 :Д
                          Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Comment

Ами явно нещо при мен не е добре работата

Дълги и прави участъци и широки булеварди има само във Ж.К. Тракия,във останалата част на града е голяма гъчканица така че това дето го казваш че караме все едно сме извън градско си във голяма заблуда.
                            АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Първоначално публикувано от alfaa156 Покажи съобщение
                              Колега ти се изказа направо :Д аз където съм 1.6 с 10литра минавам 60-70км ти 98 :Д
                              Преди да сложа газ разхода ми беше 9-9,5л градско без климатик и 11л с климатик, извънградско 6,4 л/100км засичано от пълен резервуар до пълен - изключване на пистолета за зареждане. Зареждах където ми падне - Ален Мак, Петрол, ЛукОил......
                              Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

• Абе горете си ги 9/100 градско. Няма проблем. Ние ще си горим 12, щот сме пичове и тва е.

---------- Post added at 13:29 ---------- Previous post was at 13:27 ----------

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                                Дълги и прави участъци и широки булеварди има само във Ж.К. Тракия,във останалата част на града е голяма гъчканица така че това дето го казваш че караме все едно сме извън градско си във голяма заблуда.
                                Написал съм "...АКО карате по тях..."

Достатъчно ТС съм видял за да го кажа тва. Под 11 градско няма начин за 1.8/2.0 ТС в изправно състояние.
                                Last edited by oem; d.m.y г., 13:33.

Comment

Working...
                                X